Fotografie

Mijn fotografische geschiedenis

 

Kleurenfotografie 1977-1995

 

In 1977 heb ik de carnavalskiel ingeruild tegen een complete foto-uitrusting bestaande uit een Ricoh spiegelreflex en een gloednieuwe doka om kleurenfoto’s zelf af te drukken. Dit alles uit het niets met geen enkele ervaring in fotografie. In die tijd was het een crime om goed beheerst de “kleuren”  in de hand te houden.

In 1979 werd ook de Mamiya 645 aangeschaft met toeters en bellen. Deze camera heeft me heel veel diensten bewezen en was een trouwe metgezel tijdens vele (dienst)reizen naar de Spaanse binnenlanden.

In 1985 heb ik de Ricoh ingeruild tegen de Olympus OM-2

    
     


 

Diaperiode 1995-2004

 

In deze periode ben ik geleidelijk overgestapt van puur fotowerk naar audiovisuele presentaties van dia’s, aanvankelijk met 2 en later met 4 Kodak projectoren. Hierin heb ik mijn passie voor muziek en fotografie kunnen combineren. De gebruikte camera was de Minolta…

Velen herinneren zich wellicht de oude saaie dia-avonden. Mijn vorm van presenteren is een beeldenstorm van enkele minuten ondersteund en gedragen door bijpassende muziek. Dit alles via professionele software gecomponeerd.                           
 

Het digitale tijdperk 2004-heden

 

De digitale vlucht heeft ook op mijn hobbygebied ongekende mogelijkheden gegeven

-         Dankzij de digitale camera (Canon EOS 400 D spiegelreflex) kunnen uitstekende opnamen gemaakt worden, die met fotobewerkingstechnieken nog behoorlijk verbeterd kunnen worden, o.a..

-      Daarnaast is de presentatie met een hoog kwalitatieve beamer  aanzienlijk uitgebreider dan met diaprojectoren.

-      Boverdien kunnen “bewegende” beelden gebruikt worden.

Ik werk momenteel uitsluitend digitaal en – zoals begonnen met diaklankbeelden – maak ik multimediapresentaties over meestal meditatieve onderwerpen.