Sprookjestuin

Maria en Leo Koppens in het Limburgse Nederweert

Op dit bijzondere plekje, gelegen in Nederweert is het aangenaam vertoeven. Op ongeveer een hectare grond is in de loop der jaren een weelderige, fleurige tuin ontstaan, met een zeer diverse plantengroei. Het hele jaar door ontwikkelt de tuin zich als een steeds veranderend schouwspel van prachtige kleuren, en ook in de winter verliest hij zijn betoverende uitstraling niet. De bloementuin is omzoomd door bos, waardoor je het gevoel krijgt dat je in een bijzondere wereld op zich bent beland, een oase van rust.

Slingerende paadjes en stapstenen leiden u door deze tovertuin van bloemen, bos, waterpartijen, moeras, een barbequeplaats, tuinhuisjes met zowel zonnige als in de schaduw gelegen zitjes en de houten speeltoestellen in het bos. Maar dat is nog niet alles!

Sinds enkele jaren wordt de tuin bevolkt door bijzondere, haast onaardse wezens. Een eigenaardig volkje, onstaan uit allerlei houtsoorten, heeft namelijk in deze sprookjestuin zijn intrek genomen. Overal kom je hen tegen, houten familie's die samen koffie drinken, reuzen die samen het glas heffen, de doorgangen bewaken en noem maar op. Soms verzamelen ze zich om een familieportret op de gevoelige plaat te laten vastleggen.En de houtmensen zijn niet de enigen; ook fabeldieren, houten kevers, slangen, spinnen en allerlei ander grut wonen er, vaak verschuilen ze zich onder struikgewas maar even vaak kun je ze uitvoerig bewonderen. Zeker in de schemering wordt zo'n ontdekkingstocht heel bijzonder door de feeĆ«rieke verlichting en het geritsel en de andere geluiden die de sprookjesachtige sfeer nog versterken.